čtvrtek 24. ledna 2013

Nákladní automobily Tatra

Společnost Tatra, a.s. je výrobce nákladních automobilů, která sídlí ve městě Kopřivnice v Moravskoslezkém kraji. Automobilka má dlouholetou tradici a spoustu zkušeností s výrobou nákladních automobilů. Vyrábí je již od roku 1850. Za celou dobu svého působení nabízí Tatra automobily šesti základních modelových řad, které uspokojí nejrůznější požadavky zákazníků po celém světě.

Automobilka TATRA, a. s. se řadí mezi nejstarší společnosti světa. Od svého vzniku vyrobila tisíce nákladních automobilů, které se produkovaly do celého světa. Nosným výrobním programem jsou těžká nákladní off-road vozidla a také automobily pro kombinovanou přepravu na povrchu terén s kombinací silnice. Nákladní těžká vozidla Tatra jsou vyhlášená díky své průchodnosti těmi nejtěžšími terény a to i v těch nejextrémnějších klimatických podmínkách. Automobily Tatra zaručují vysokou spolehlivost a vynikající užitné vlastnosti.

Dnešní nabídka vozidel TATRA a jejich využití

Automobily Tatra nalezly své uplatnění v několika oblastech podnikání a výroby, ale také v armádě a u hasičského sboru. Nákladní vozy Tatra využívá ve velkém obor lesnictví a těžařství. Samostatnou kapitolou je obor stavebnictví, který využívá automobily Tatra asi v největší míře. Automobil Tatra můžete spatřit snad na každé stavbě v každém kraji naší republiky. V neposlední řadě nalezly automobily Tatra uplatnění v komunálním odvozu odpadů. Těžké nákladní vozy se vyrábí v nejrůznějších provedeních, například i s možností nakládání kontejnerů. Z těchto důvodů jsou automobily Tatra nejvhodnější volbou pro uplatnění v odvozu odpadů a nakládání kontejnerů. Odvoz odpadu a odvozu suti se provádí pomocí dvouramenných nosičů, které jsou nainstalovány na podvozcích automobilů Tatra. Nosnost kontejnerových vozů Tatra je až 12 tun.

Současná nabídka nákladních automobilů Tatra se snaží vycházet maximálně vstříc svým zákazníkům. Tvoří ji šest základních modelových řad. Sériovou produkci zastupují modely řad TERRN°1, JAMAL a T 810. Zbylé tři modelové řady jsou speciální a vojenská produkce představující výrobní řady ARMAX, FORCE, T 815-7 a T 810. Mezi významné působení nákladních automobilů Tatra patří účast v celosvětově známé automobilové soutěži Rallye Dakar. Vynikající jízdní vlastnosti a mnohé technické a konstrukční prvky vozidel Tatra nedokázali prozatím žádní soupeři napodobit a uzpůsobit tak náročným podmínkám, které na Dakarské rallye panují.

1 komentář:

  1. Na Tatře jsem hodně dlouho jezdil jako ještě mladý ucho. A docela mě to bavilo. Jsou to skvělý stroje. Spolehlivý. Ale vyžadují péči, to zase jo. Nejvíce mě bavily, když jsme jezdili po servisech a dělali likvidace odpadů a tyhle srandy. Člověk přijel, naložil pár věcí a pak jel zase o padesát kilometrů dál. Pohodová práce a navíc se super lidma na servisech. ;-)

    OdpovědětVymazat